Veri pratiği ile akademik bilgi, sinerji için buluştu 

Veri pratiği ile akademik bilgi, sinerji için buluştu 

Dünya analitik lideri SAS, 15 Kasım’da Türkiye Bilişim Vakfı işbirliği ile “İş Analitiği, Yapay Zeka ve Veri Biliminde Sektörel Uyumluluk için Akademik Müfredatın Modernleştirilmesi” başlıklı bir çalıştay düzenledi. Etkinliğe akademisyenler, yerli ve yabancı uzmanlar, profesyoneller ve SAS yöneticileri katıldı. 

 

 

Analitik teknolojileri alanında dünya lideri SAS ile Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), 15 Kasım tarihinde yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla Akademik Programların Modernizasyonu Çalıştayı’nı düzenlediler. Eczacıbaşı Holding’in İstanbul Kanyon Ofisi’nde düzenlenen çalıştay, SAS’ın Dijital Teknoloji Geliştiriciler programı kapsamında TBV ile organize edildi. “İş Analitiği, Yapay Zeka ve Veri Biliminde Sektörel Uyumluluk için Akademik Müfredatların Modernleştirilmesi” başlıklı çalıştayda konuyla ilgili akademisyenlerle sektörel temas noktalarının kurulması amaçlandı. 

 

Akademi Dünyası ile Sektör Arasında İşbirliği

 

Etkinlik ile büyük bir hızla gelişen yapay zeka, iş analitiği ve veri bilimi alanındaki en son gelişmeler çerçevesinde sektörle akademik dünya arasında işbirliğinin teşvik edilmesi amaçlandı. Çalıştayda Bilgi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi, katılımcı akademiler olarak yer aldı. 

 

SAS Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Rasim Eğri, “Dijital Teknoloji Geliştiriciler programımız çerçevesinde Türkiye Bilişim Vakfı ile birlikte düzenlediğimiz çalıştayımızla teorik bilgi ile pratik uygulama arasındaki boşluğu elimizden geldiğince doldurmayı amaçladık. Yapay zeka, veri analitiği ve veri bilimi alanlarındaki güncel eğilimleri, gelişmeleri, yaşanan zorlukları ve ortaya çıkabilecek fırsatları tartışmak amacıyla akademisyenleri, sektör uzmanlarını ve profesyonelleri bir araya getirmeyi hedefledik. Mevcut eğitim programlarını gerekli araç ve materyallere göre tanımlayarak, ilgili eğitim müfredatlarına dayalı kurs deneyimlerini zenginleştirmek istiyoruz. Hedeflerimizden birisi de öğrencilere yönelik daha iyi öğrenme fırsatları yaratmak ve mezuniyetleri sonrası alanlarında yetkin çalışma olanakları sağlamak” dedi. 

 

Türkiye Bilişim Vakfı Projeler Koordinatörü Seda Çakmak, ise, “Teknoloji alanında gelişmeler çok hızlı yaşanıyor. Akademik dünyada muazzam bir bilgi birikimi var. Sektörde ise uygulama konusunda müthiş bir hız. Bu iki dünyanın birbiriyle verimli bir işbirliği ortamı yaratması çok önemli. SAS ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu çalıştay ile bu birlikteliği yaratmayı hedefledik” dedi. 

 

Kapsamlı Bir İçerik

 

Akademik Programların Modernizasyonu Çalıştayı, Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreteri Çağdaş Ergin ile Vakfın Proje Koordinatörü Seda Çakmak’ın açılış konuşmaları ile başladı. Ardından SAS Türkiye’de Kıdemli İş Çözümleri Yöneticisi olarak görev alan Burak Baskın, “İş Analitiği, Yapay Zeka ve Veri Bilimi Alanındaki Endüstriyel Trendler” başlıklı bir sunum yaptı. Daha sonra söz alan SASEMEA Bölgesi Akademik Programlar Direktörü Jürgen Kaselowsky “İşgücü Geliştirme: Yetkinlik Gereksinimlerinin ve Sektörel Beklentilerin Tanımlanması” başlıklı interaktif bir oturum gerçekleştirdi. 

 

Etkinliğin sonraki oturumunda “Sektöre Uygunluk için Müfredatın Yeniden Tasarlanması” başlıklı interaktif bir workshop düzenlendi. Workshop’u, Kaselowsky ile SAS’ın Ortadoğu ve Türkiye’deki Akademik Programlarının Global Program Yöneticisi Ahmed Kamal birlikte gerçekleştirdiler. Ardından Arap Yönetim, Bankacılık ve Finans Bilimler Akademisi (AAMBFS) Başkanı Dr. Mostafa Hodieb, bir örnek vakaya ilişkin “Eğitim Sektöründe Yenilik: AAMBFS’den Bir Örnek Olay” sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra aynı kurumun İnsan Kaynakları ve Kültür İşleri Başkanı Dr. Yasmin Maher, “Yetenek Bağlantısı ve Yetkilendirme” başlıklı sunumunu yaptı. Son olarak SAS Kıdemli İş Çözümleri Yöneticisi Burak Baskın, “Yapay Zeka Destekli İş Kararları” konulu bir atölye çalışması gerçekleştirdi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir